onsdag 28. mai 2008

Et lån å se opp for: pass deg for bankenes prioritetslån

Prioritetslån: Prioritetslån er bankenes nye lokkemiddel. I store reklamekampanjer forteller storbankerne spesielt på den nye revolusjonerende produkt, renten på lånene som er den samme som rentene på utlån.

Det gjør lyden alle vel og bra, men det er bare ikke i de fleste tilfeller. For typisk priser på mellom 5 og 6% rente er for høyt til å gjøre prioritetslånet attraktivt.

Prioritetslån for dyre
For eksempel et tilleggslån på 100.000 kr, vil svært mange bankrådgivere prøver å friste kunden til å ta et boliglån. På denne måten kan vi faktisk låne penger for eksempel 5%, lyder argumentet. Og det høres unektelig også billig ut, når du vet hva storbankerne ellers sunne unna etterspørselen i renten på et boliglån eller forbruker kreditt (for ikke å snakke om en overtrekking innretning).

Men for å få et lån til lav rente krever banken for å restrukturere sine boliglån på de samme lånene. Og fordi variabel interesse her er bare rundt 4%, det er en fare for at den, betaler svært dårlig å låne 100.000 kroner til lav rente.

Alt om Penger, Økonomi, og Lån: