lørdag 3. mai 2008

Tips om Boliglån og Boligkreditt

Hvis du ønsker deg boligkreditt er det noen ting du bør vite på forhånd. For det første er det lurt å sammenligne priser fra flere banker. Husk at rentene vil uansett variere, så da er det også variasjoner i hva du må betale i gebyrer. Noen banker tar gebyr for hver gang du skal låne opp innenfor kreditten din. Da kan effektiv rente bli høy sammenlignet med et ordinært boliglån.

Lån og lønn på samme konto
Handelsbanken tilbyr et produkt som i praksis innebærer en sammenslåing av kundens bruks- og lånekonto, slik at lønnen kan gå rett til nedbetaling på kreditten.

Nordea vurderer også tilbyr det samme. I følge informasjonssjefen i Nordea, har det nordiske finanskonsernet et tilsvarende produkt i Sverige, Finland og Danmark.

Han forteller at de ønsker å tilby nøyaktig det samme i Norge, men han vet ikke når den kombinerte bruks- og lånekontoen er tilgjengelig for bankens kunder.

På spørsmål om det blir mulig for kundene å knytte et betalingskort opp mot den nye kontoen, svarer han at muligheten er der. Likevel har de ikke tatt stilling til om de skal legge opp til det eller ikke. Det er viktig å vurdere fleksibiliteten opp mot fristelsen dette representerer. Men uansett vil kundene kunne benytte kontoen i nettbanken som en ordinær brukskonto.

Merk:
Handelsbanken tilbyr allerede dette produktet i dag.

Alt om Penger, Økonomi, og Lån: