lørdag 4. oktober 2008

Kredittkort beste fordeler med VISA og MasterCard


Dette vet du allerede om kredittkort:Et kredittkort er et plastikk kort som muliggjør å kjøpe objekter og diverse på kreditt frem til en viss sum i stedet for kontante penger. Vi forbrukere vil månedlig bli sendt en regning i posten med alle transaksjonene gjennomført og dette må vi betale med det samme eller over tid. (Som oftest minst 2,5 til 3 % av av skyldig sum). Dersom du velger å betale noe senere vil det starte å gå renteprosent på totalbeløpet du er skyldig. I Norge har visse bedrifter innført fordelsprogrammer der vi for eksempel før tilbud om rabatt på bensin og reiseforsikring med utenlandsreiser.

De færreste er klar over at American Express interessant nok var det kortet som var først ut som kredittkort i Norge og oppsto for ca. 40 år siden. Per dags dato er det høyere enn 2,8 millioner kort i omgang i Norge. Over 70% av kredittkortene er enten VISA eller Mastercard.

Det er per dags dato mange kort på dagens marked og nye kommer hvert år. De ulike kredittkortene inneholder flere retningslinjer og avgifter som er verdt og se på før man bestiller.

Ta et plastikk kort som ikke har, eller tilbyr et lite års- eller mnd. gebyr.

Noen huskeregler om kredittkort:
La vær å ha en større kredittgrense enn 10-15 prosent av din totale årslønn i brutto.
For all del minn deg selv på å betale hele fakturaen ved forfall hvis du klarer dette. Hvis ikke kommer rentesummene å gå.
Ved virkelig har et behov for et større beløp, kommer det til å koste lavere å opprette et normalt lån/kreditt i lokalbanken.
Prøv å unngå å få ut kontanter av mini-bank med ditt kort ved tilfeller der det ikke er helt nødvendig. Påminn deg selv på at avgiftsfrie kontantuttak ikke er rentefrie. Uttak med Gebyrfri Visa på 7000 kr kommer på 280 kroner i renteutgifter helt uavhengig om vi betaler på forfallsdato. Mer risiko og ekstra kostnader for kortselskapet er årsaken til betydelige renter eller høye uttaksavgifter.
Velg gjerne et kredittkort som kan tilby ekstratjenester du som vil gjøre mye nytte av, f.eks. reise- og avbestillingsforsikring.
Ønsker vi å utsette nedbetalingen av regningen, bør du velge et kredittkort med minste mulig effektiv rente. Betaler du denne ved forfall, da vil ikke dyre renter spille noen rolle.

Alt om Penger, Økonomi, og Lån: