mandag 5. mai 2008

Lær nyttige tips om Boliglån

Når du prøver å finne ut hvilken bank som kan tilby deg det billigste lånet, bør du undersøke hvilken bank som er billigst innenfor de to sikkerhetsklassene 60% og 80% av boligverdien. Du bør så huske på at bankene bruker forskjellig måter å regne verdi/takst på. Det er vanlig med markedsverdi, verditakst eller lånetakst her. Vær også oppmerksom på at dette er de offisielle rentesatsene fra bankene. Det tilbudet du får kan avvike fra disse, avhengig av din økonomiske situasjon.

Når det kommer renteendring:
Norges Bank økte renten den 23. april. Normalt venter vi med å oppdatere rentene til flertallet av bankene har tatt sin beslutning etter en renteendring fra Norges Bank. Årsaken er at du ikke skal velge feil bank på bakgrunn av at noen banker er raske/trege med å endre sin rente.

Effektiv rente brukes for å sammenligne bankene. Dette er den renten du måtte betale hvis alt ble betalt helårig etterskuddsvis inklusive alle låneomkostninger. Med andre ord konverteres den nominelle renten, termingebyrer og etableringsgebyrer til én rente. Siden vi bruker renten som sammenligningsrente, bruker vi bankenes nominelle rentesatser på forskjellige beløp.

Alt om Penger, Økonomi, og Lån: